На Херсонщині рятувальники майже добу шукали жінку, яка заблукала у лісі

4 года назад 0

6 червня о 17:30 до Служби 101 Олешківського району від чергового служби 102 надійшло повідомлення про жінку, яка загубилася у лісі. На пошуки відразу була направлена мобільно-оперативна група 21-ї Державної пожежно-рятувальної частини. Про це повідомляє ГУ ДСНС України у Херсонській області.

Як виявилось, заблукала (1944 р.н.) приїхала з сусіднього Миколаєва в херсонській ліс збирати гриби. Пенсіонерка мала телефон і від початку підтримувала зв’язок із сином, який прибув на місце пошуків. Жінка сказала, що буде чекати на місці і як могла описувала прикмети в лісі по яким її б змогли відшукати. До пошуків долучилися лісники, поліцейські і, навіть, пошукова собака з кінологічного відділення. Весь вечір і майже всю ніч продовжувалися пошуки, запускали ракетниці, щоб зорієнтувати заблукалу. 7 червня зранку жінка вийшла на зв’язок і сказала, що спала і ракетниць не бачила. Рятувальники вирішили використати квадрокоптер ГУ ДСНС, але крони дерев не давали можливості щось розгледіти. До пошуків жінки долучилися військовослужбовці ЗСУ.

О 16:30 жінку виявили в районі 259 км. траси Херсон-Мелітополь (за 5 км від того місця, на яке вказувала потерпіла). Бабуся була виснажена, але здорова. Рятувальники благополучно передали її родині.