На Херсонщині слідчі скерували до суду обвинувальний акт відносно чоловіка, який розповсюджував фільми з пропагандою культу насильства і жорстокості

4 года назад 0

Наприкінці березня цього року в Великолепетиське відділення поліції звернувся місцевий мешканець. Він розповів, що купив у знайомого 5 DVD-дисків з фільмами жахів. Але під час їх перегляду чоловік виявив два диски з кінострічками, що пропагують культ насильства. Дані диски були направлені на експертизу, а за даним фактом відкрите кримінальне провадження за ст.300 Кримінального кодексу України «Ввезення, виготовлення або розповсюдження творів, що пропагують культ насильства і жорстокості, расову, національну чи релігійну нетерпимість та дискримінацію». Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Як розповів начальник відділу боротьби зі злочинами, пов'язаними з торгівлею людьми, Олег Шанько, під час досудового розслідування правоохоронці встановили, що 23-річний мешканець смт Велика Лепетиха за допомогою комп’ютерної техніки записував на оптичні носії інформації (DVD-диски) та розповсюджував за грошові кошти пересічним громадянам твори, які пропагують культ насильства і жорстокості, що згідно вимог чинного законодавства для показу заборонено.

Чоловікові було повідомлено про підозру в скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.300 Кримінального кодексу України. Наразі досудове розслідування завершено і вчора, 29 квітня, обвинувальний акт відносно чоловіка був скерований до суду. Йому може загрожувати 3 роки ув’язнення.