На Херсонщині судитимуть двох жінок, які закликали жителів громади проголосувати на псевдореферендумі щодо приєднання до рф

1 месяц назад 0

За процесуального керівництва Бериславської окружної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно двох жительок регіону за фактом колабораціонізму (ч. 2 ст. 28, ч. 5 ст. 111-1 КК України). 

Про це повідомляє пресслужба Бериславської окружної прокуратури.

Слідством встановлено, що у вересні 2022 року обвинувачені увійшли до складу незаконно створеної «дільничної виборчої комісії», яка діяла на території Борозенської сільської ради для проведення псевдореферендуму щодо приєднання Херсонщини до складу рф. 
 
Із переносною урною, бюлетенями та списками потенційних «виборців» жінки ходили по домівках місцевих жителів та пропонувала їм «віддати голоси» за приєднання Херсонщини до країни-агресорки. Також вели облік тих, хто поставив «потрібні» позначки. 
 
Спеціальне досудове розслідування здійснювалося УСБ України в Херсонській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.