На Херсонщині судитимуть ексбухгалтерку Управління архітектурного контролю Херсона, яка працювала на ворога під псевдонімом

3 недели назад 0

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно колишньої головної бухгалтерки Управління архітектурного контролю Херсона за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Про це повідомляє пресслужба Херсонської обласної прокуратури.

Слідством встановлено, що обвинувачена у липні 2022 року, погодившись на співпрацю із ворогом, обійняла посаду так званого «начальника управления доходов и сводного бюджета Департамента бюджета и финансов» у незаконній адміністрації Херсонщини. Під час окупації обласного центру працювала під псевдонімом. У її відповідальності контроль за видатками на галузь житлово-комунального господарства, гроші на які виділяються з «місцевого бюджету», оцінка ефективності витрат тощо. Спеціальне досудове розслідування здійснювалося УСБ України в Херсонській області. Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.