На Херсонщині судитимуть «голову» окупаційної адміністрації Василівки

2 дня назад 0

За процесуального керівництва Херсонської обласної та Каховської окружної прокуратур скеровано до суду обвинувальний акт стосовно жительки регіону за фактом колабораціонізму (ч. 5 ст. 111-1 КК України). 

Про це повідомила пресслужба Каховської окружної прокуратури. 

Слідством встановлено, що  обвинувачена у вересні 2022 року пішла на співпрацю із окупантами та погодилась стати головою так званого «Василівського територіального управління Каховського муніципального округу».
 
На псевдопосаді вона підбирала кадри для роботи у незаконному органі влади. Сприяла російській паспортизації місцевого населення. Забезпечувала помешканням окупантів на території населеного пункту, а також взяла під контроль проїзд автотранспорту через блок-пости на території громади. Виконувала інші функції та завдання, що сприяло становленню окупаційного режиму.
 
Спеціальне досудове розслідування здійснювалося слідчими УСБ України в Херсонській області.  
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.