На Херсонщині триває місячник добровільної здачі зброї

6 лет назад 0

Протягом жовтня на території Херсонської області поліція проводить профілактичні заходи «Місячник добровільної здачі зброї». За три тижні проведення заходів жителі області здали до підрозділів поліції 279 одиниць різних видів зброї та 36 спецзасобів. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

З 1 по 22 жовтня мешканці Херсонщини добровільно здали до поліції 4 одиниці нарізної зброї армійських зразків, 233 мисливських рушниці, 20 газових пістолетів та револьверів, 16 пристроїв, призначених для відстрілу патронів несмертельної дії, 37 одиниць холодної зброї та 5 – саморобної. Також громадяни здали понад 2 тисячі патронів, серед яких 790 набоїв до зброї армійських зразків та майже 1400 – до мисливської зброї.

Як приклад, мешканець Каланчацького району приніс до поліції мисливську нарізну рушницю «ТОЗ», яку він знайшов на горищі будинку, який успадкував. Житель Великолепетиського району здав у поліцію два мисливські ножі, які знайшов у лісосмузі. Херсонець видав поліцейським газовий револьвер, який знайшов на подвір’ї однієї з багатоповерхівок.

Поліція нагадує, що за незаконне володіння чи зберігання зброї передбачене позбавлення волі строком від 3 до 7 років. Але, якщо впродовж жовтня громадяни добровільно здадуть в поліцію зброю, боєприпаси або вибухові речовини, які зберігаються у них незаконно, то вони звільняються від кримінальної відповідальності.