На Херсонщині ювенальні поліцейські розповідають учням про адміністративну відповідальність за булінг

5 лет назад 0

У кожному районі Херсонської області працівники ювенальної превенції проводять зустрічі з учнівськими та педагогічними колективами шкіл, яким розповідають про адміністративну відповідальність за булінг. На зустрічі запрошуються і батьки. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Вже вступив у дію Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії булінгу». Цим законом поняття булінг визначається – як моральне, або фізичне насильство, агресія, у будь-якій формі, або будь-які інші дії, вчинені з метою викликати страх, тривогу, підпорядкувати особу своїм інтересам, що мають ознаки свідомого жорстокого ставлення.

Ювенальні поліцейські розповідають учням про типові ознаки булінгу, а також, що кривдники нестимуть відповідальність згідно зі ст.173-4 Кодексу України про адміністративні правопорушення, чим передбачено накладання штрафів.


Відповідальність нестимуть діти, які досягли 16 років. Якщо дитина, яка вчинила насильство у школі, не досягла 16-річного віку, до адмінвідповідальності будуть притягнуті батьки. Крім того, у випадку замовчування та вчасного не повідомлення в поліцію про випадки булінгу, відповідальність нестиме керівник закладу освіти.

— У минулому році поліція зафіксувала 62 факти жорстокого поводження дітьми з однолітками, які мали місце у навчальних закладах, — повідомив начальник відділу ювенальної превенції обласного главку поліції Ярослав Шанько. – Ми закликаємо учнів і педколективи не замовчувати проблеми цькування дітьми одне одного, повідомляти нам про такі факти. Необхідно попереджувати виникнення ситуацій жорстокого поводження з дітьми і не залишатися осторонь в якості свідків.