На Херсонщині у браконьєрів вилучили креветки на суму 150 тисяч гривень

6 лет назад 0

Працівники відділення поліції в порту «Херсон» під час відпрацювання акваторії Чорного моря викрили одночасно дві групи браконьєрів (всього чотири правопорушники), які незаконно виловлювали креветки і рибу у Тендрівській косі Чорноморського біосферного заповідника.

Поліцейські вилучили у браконьєрів 13 ятерів, в яких знаходилося понад 150 кг креветок і риба, в тому числі червонокнижних видів.

У однієї з браконьєрських груп вилучено автомобіль ЛуАЗ «Волинь» без державних номерних знаків, у інших правопорушників човен «Амур» з двигуном зі знищеним заводським номером.

Як повідомив начальник відділення поліції в порту «Херсон» Максим Жарков, збиток, спричинений природному середовищу, оцінюється в суму 150000 гривень. Також працівники водної поліції встановили, що двоє порушників природоохоронного законодавства є жителями міста Очаків Миколаївської області і приїхали в Херсонську область з метою браконьєрства.

За даним фактом відкриті два кримінальні провадження за ч.1 ст.249 Кримінального кодексу України «Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом» (карається штрафом до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років, з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого).

Відділ комунікації поліції Херсонської області