На Херсонщині з початку року поліцейські розшукали 80 дітей, які з різних причин втекли з дому

5 лет назад 0

Про це повідомив начальник відділу ювенальної превенції обласного главку поліції Ярослав Шанько. Для розшуку 77 дітей правоохоронцям знадобилася лише доба. Усіх знайдених неповнолітніх повернули додому, у патронатні сім’ї або в притулки. На батьків, які неналежним чином доглядали за дітьми, поліцейські з початку року склали 364 адміністративні протоколи. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Всю ніч тривали пошуки 10-річного хлопчика з міста Олешки. Після сварки з матір’ю cин вкотре втік з дому. Хлопець пішов приблизно о 17:00 і ночувати не прийшов. Особовий склад Олешківського відділення поліції та ювенальні поліцейські всю ніч розшукували неповнолітнього, перевіряли покинуті будівлі, берег річки, опитували працівників магазинів та кіосків.

Школяра розшукали приблизно о 07:00 ранку в селі Великі Копані. Він був в гостях у малознайомого друга. Ювенальні поліцейські повернули неповнолітнього додому.

Хлопець пояснив, що не хоче вчитися, через це у нього постійно виникають конфлікти з рідними. З неповнолітнім і його матір’ю поліцейські провели профілактичну бесіду. Вирішується питання щодо притягнення жінки до адміністративної відповідальності за неналежний догляд за сином.

За 2 години ювенальні поліцейські розшукали жінку з 5-річною донькою з Нижньосірогозького району. В поліцію звернувся чоловік і повідомив, що ввечері його дружина з донькою пішли з дому і довгий час не вертаюся, на телефонні дзвінки жінка не відповідає. Також заявник сказав, що перед зникненням дружини він з нею посварився.

В першу чергу поліцейські опитали знайомих родини і провели подворовий обхід. За дві години пошуків жінку з донькою виявили в будинку їх односельців. З ними було все добре.

Жінка пояснила, що образилася на чоловіка, тому пішла з дому. З подружжям працівники поліції провели профілактичну бесіду.