На Херсонщині знову горів ліс

7 лет назад 0

11 травня о 17:12 до Служби порятунку надійшло повідомлення про те, що горить сухостій трави біля с. Гладківка Голопристанського району. Про це повідомляє ГУ ДСНС України у Херсонській області.

По прибуттю на місце виклику вогнеборці 8-ї Державної пожежно-рятувальної частини встановили, що загоряння сталося у 33-му кварталі Гладківського лісництва. Горів сухостій трави та підстилка хвойного лісу. Рятувальники у складі 8 чоловік за допомогою двох пожежних автомобілів разом із лісниками, які для гасіння пожежі використовували спецмашину і трактор, змогли повністю ліквідували низову пожежу в лісі о 21:00. Вогнем знищено сухостій трави та лісову підстилку на площі 1 га.

Ймовірна причина пожежі – необережне поводження з вогнем невстановленої особи. Завдяки ранньому повідомленню та злагодженим діям рятувальників та лісників, вдалося запобігти розповсюдженню пожежі на більшу площу.

Того дня в області в екосистемах зафіксовано ще три випадки займань сухої трави і сміття на відкритих територіях. До їх гасіння залучалися пожежно-рятувальні підрозділи м Нова Каховка, Суворовського і Каховського районів.