На Херсонщині зупинили злочинців, що орудували й у сусідніх областях

6 лет назад 0

У Нижньосірогозькому районі схопили злодіїв, які прославилися грабунками та розбоєм У Запорізькій та Дніпропетровській областях. А почалося все із дзвінка до Генічеського райвідділку…

До чергової частини Генічеського відділу поліції учора зателефонувала 50-річна місцева жителька. Жінка розповіла, що ввечері в їхній будинок у селі, де вона проживає з чоловіком, увірвалися троє невідомих. Зловмисники побили її чоловіка, забрали гаманець та втекли, хоча господар чинив їм опір.

На місце події виїхала слідчо-оперативна група, опитавши потерпілих та сусдів, поліція з’ясувала, що злочинці втікали на автомобілі «ВАЗ-2101». Орієнтування направили групам реагування поліції найближчих районів, до пошуку підключилися й працівники главку.

 

За словами начальника поліції Херсонщини Артура Мєрікова, протягом ночі поліцейські відпрацьовували територію декількох районів області. Вранці зловмисників затримали у Нижньосірогозькому районі. Ними виявились троє чоловіків, віком від 22-х до 32-х років. Двоє жителі Чаплинського району, один – Генічеського. Усі вони раніше судимі за вчинення майнових злочинів. Затримані чоловіки обгрунтовано підозрюються у скоєнні ряду тяжких злочинів – крадіжок, грабежів, розбійних нападів на території області, а також тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть потерпілої, у Генічеському районі. Також встановлюється їх причетність до скоєння аналогічних злочинів у Запорізькій та Дніпропетровській областях. 

Чоловіки затримані в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Відкрите кримінальне провадження за ч.3 ст.186 Кримінального кодексу України «Грабіж». Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років. Вирішується питання про обрання їм міри запобіжного заходу. — повідомляють в ГУ НП області.

Відділ комунікації поліції Херсонської області