Назбирати на юшку в Сиваші двом рибалкам не вдалося

7 лет назад 0

Ще одну спробу незаконного вилову водних живих ресурсів попередили прикордонники Бердянського загону неподалік села Семихатки, що під Генічеськом.

Як повідомив "Новий візит", прикордонники відділу «Генічеськ» на узбережжі озера Сиваш виявили двох місцевих жителів, що перебували у маломірному плавзасобі.

Під час спілкування прикордонники встановили, що місцеві мешканці не тільки порушили прикордонний режим, здійснивши вихід на човні поза пунктом базування, а й займалися незаконним виловом водних живих ресурсів, які військовослужбовці якраз і виявили у плавзасобі. 

За допомогою ятера правопорушники встигли наловити пеленгаса, бичка та креветку. Сума збитку державі склала близько 40 тисяч гривень.

На громадян прикордонники склали адміністративні документи, рибу, знаряддя лову встановленим порядком передали представникам Національної поліції із послідуючим направленням повідомлення про виявлення кримінального правопорушення за ч.1 ст. 249 КК України (Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом), повідомили «Новому Візиту» в прес – службі  Бердянського прикордонного загону.