Обійняли керівні посади в окупаційній податковій службі Херсонщини – підозрюється 10 місцевих жителів

1 месяц назад 0

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури дев’ятьом  жителям регіону заочно повідомлено про підозру у добровільному зайнятті посади у незаконному правоохоронному органі (ч. 7 ст. 111-1 КК України), ще одній жінці – у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України). 

Про це повідомляє пресслужба Херсонської обласної прокуратури.

За даними слідства, у червні 2022 року підозрювані обійняли керівні посади різних рівнів у незаконно створеній «Налоговой службе Херсонской области» та її структурних підрозділах у Каховському та Бериславському районах. Дехто з них раніше працював у фіскальних та органах юстиції України. 
 
На цих посадах, в межах своїх повноважень, керували роботою відділів, сприяли окупаційній владі у поширенні авторитету країни-агресорки. Кожен окремо, в межах свого функціоналу, займався господарчою діяльністю, нараховував зарплатню та інші асигнування, підбирав кадри для роботи в незаконному органі, обліковував платників податків згідно вимог російського законодавства. 
 
Досудове розслідування здійснюється ТУ ДБР у місті Мелітополі. 
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.