Очолили окупаційні «сільраду» та районний підрозділ «обласної медустанови» на Херсонщині – повідомлено про підозру двом жителькам регіону

4 недели назад 0

За процесуального керівництва органів прокуратури Херсонської області  двом жителькам регіону заочно повідомлено про підозру у колабораційній діяльності ( ч. 5 ст. 111-1 КК України). 

Про це повідомляє пресслужба Херсонської обласної прокуратури.

За даними слідства, 62-річна підозрювана у серпні 2022 року отримала посаду так званої «завідуючої Каланчацьким районним відділенням Скадовського міжрайонного відділу ДБЗОЗ «Херсонський обласний центр гігієни та епідеміології». У її обов’язки входило загальне керівництво підрозділом, організація та забезпечення його функціонування. Підбір персоналу, розподіл обов’язків за посадами та контроль за їх виконанням.
 
Інша підозрювана 46-ти років у квітні 2022 року обійняла посаду так званого «главы Новоалександровского сельского совета Бериславского района».  На посаді забезпечувала обіг російського рубля, організовувала роботу окупаційного органу влади та його фінансування.  

Досудове розслідування здійснюється УСБ України в Херсонській області, ВП №1 Бериславського районного відділу поліції ГУНП в області.  

Нагадаємо: раніше «главу сельсовета» визнано винною в організації та проведенні незаконного референдуму на території с. Новоолександрівка та засуджено до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна (ч. 2 ст. 28, ч. 5 ст. 111-1 КК України), на цей час вказаний вирок не набрав законної сили.