Одна людина загинула та 14 поранено: поліція фіксує наслідки російських атак на Херсонщині

4 недели назад 0

Деокуповані населені пункти Бериславського, Херсонського та Каховського районів вкотре перебували під обстрілами російської армії. Окупанти били з артилерії, реактивних систем залпового вогню, авіації та БпЛА. Противник атакував цивільні автомобілі, медичний та навчальні заклади, дитячі садочки, а також працівників підприємства критичної інфраструктури.
Удари були нанесені по Херсону, Антонівці, Садовому, Придніпровському, Велетенському, Томиній Балці, Комишанах, Кізомису, Білозерці, Новодмитрівці, Приозерному, Понятівці, Микільському, Бериславу, Шляховому, Золотій Балці, Червоному Маяку, Високому, Новоолександрівці та Веселому.
В результаті обстрілів поліція зафіксувала пошкодження 66 об’єктів: 36 приватних та семи багатоквартирних будинків, медичного закладу, двох адміністративних будівель, закладу вищої освіти, ліцею, училища, спортивної школи, дитячого садочка, торгівельного центру, двох церков, чотирьох автомобілів, кафе, трьох господарських споруд, водопроводу, гаражу, сільськогосподарської техніки, гаража та об’єкта критичної інфраструктури.


Вдень російські воєнні злочинці FPV-дроном вдарили по дитячому садочку в Золотій Балці, внаслідок вибуху в будівлі виникла пожежа.
В результаті російського артобстрілу Микільського пошкоджено три приватні будинки та постраждала 64-річна жінка, яка отримала вибухову травму й вогнепальне поранення тулуба.
Зранку окупанти обстріляли Комишани. Під ворожий артилерійський обстріл потрапили 72-річна жінка та двоє чоловіків віком 66 і 74 роки. 
У літніх людей вибухові травми, контузії, гостра реакція на стрес та уламкові поранення. також пошкоджено два приватні будинки.
З дрона росіяни скинули вибухівку на Кізомис, поранення дістав 57-річний чоловік. Постраждалого шпиталізували з контузією, вибуховою та черепно-мозковою травмами. Пошкоджено приватний будинок.
В результаті артилерійських обстрілів пошкоджено багатоквартирний будинок у Велетенському, два приватні будинки у Білозерці, стільки ж у Новодмитрівці та один у Приозерному. По Велетенському російські військові вдарили і FPV-дроном, вибухом пошкоджено багатоквартирний будинок.

Окупаційні війська завдали авіаудару чотирма керованими бомбами по Шляховому та Веселому, внаслідок потужних вибухів пошкоджено 12 житлових будинків.
Війська рф атакували дроном типу «FPV» Томину Балку, удар спрямували на ліцей. Внаслідок вибуху будівля зазнала значних пошкоджень. По селу гатили і з РСЗВ, на щастя, місцеві жителі не постраждали.
Упродовж доби військові рф здійснили атаки дронами по передмістю Херсона – Антонівці.
Зранку росіяни скинули вибухівку з безпілотника на працівників підприємства критичної інфраструктури, які усували наслідки попередніх російських атак. Постраждали 55-річний та 42-річний чоловіки, в обох вибухові травми та уламкові поранення. Також пошкоджено їх службовий автомобіль.
Противник вдарив із дрона по цивільному автомобілю, у якому постраждали двоє чоловіків. У 66-річного потерпілого діагностували вибухову травму, уламкове поранення лівої ноги та часткову травматичну ампутацію правої стопи. 52-річний чоловік отримав вибухову травму та уламкове поранення стегна.
Через дронову атаку постраждала і 54-річна жителька селища, у неї мінно-вибухова травма та уламкове поранення передпліччя. Пошкоджень зазнав цивільний автомобіль.
Ввечері російські військові вчергове скидали вибухівки з БпЛА на житлові квартали населеного пункту. Постраждали 27-річний та 32-річний чоловіки, у них вибухові травми й уламкові поранення ніг.
Противник бив по Антонівці і з артилерії, на власному подвір’ї загинула 84-річна жінка. Пошкоджень зазнали три приватні будинки, автомобіль і гараж, також артобстріл призвів до пожежі в церкві.
У Херсоні та передмісті російські військові масовано атакували цивільне населення та автотранспорт із безпілотників, завдавали артилерійських ударів.


Під черговий удар ворожого безпілотника на вулиці у Дніпровському районі потрапив 57-річний чоловік, він отримав вибухову та черепно-мозкову травми, контузію і струс головного мозку. Житлові квартали потерпали і від артилерійських обстрілів, снарядами пошкоджено чотири приватні будинки.
У Корабельному районі артобстрілом пошкоджено два приватні будинки, трактор і трубопровід. По старому центру міста росіяни вдарили і дроном типу «FPV», пошкоджень зазнав багатоквартирний будинок. В результаті скидання вибухівки з БпЛА пошкоджено ще один багатоквартирний будинок.
На світанку росіяни вдарили із реактивних систем залпового вогню по центру Херсона. Значних пошкоджень зазнали будівля торгівельного центру, в якій розташований гуманітарний штаб, медзаклад, церква, дві адміністративні будівлі, освітній заклад, училище, спортивна школа, кафе, два багатоквартирні та чотири приватні будинки. Обстріл спричинив пожежу сухостою на території парку.
Зранку на центральній вулиці під удар із ворожого безпілотника потрапила 54-річна співробітниця обласної військової адміністрації, яка прямувала на роботу. Жінка дістала мінно-вибухову травму та контузію.
На місцях ворожих «прильотів» працювали слідчо-оперативні групи поліції, рятувальники та медики, які збирали речові докази, документували та ліквідовували наслідки обстрілів, надавали допомогу постраждалим.
За минулу добу поліція відреагувала на 364 заяви і повідомлення громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 18 проваджень за ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.