Організація псевдовиборів у Генічеську — судитимуть «голову» незаконної територіальної виборчої комісії, а її «секретарці» повідомили про підозру

3 месяца назад 0

За процесуального керівництва Херсонської обласної та Генічеської окружної прокуратур скеровано до суду обвинувальний акт стосовно жительки регіону, а ще одній жінці заочно повідомлено про підозру. Їм інкриміновано колабораційну діяльність (ч. 2 ст. 28, ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Про це повідомляє пресслужба Генічеської окружної прокуратури.

Обвинувачена з квітня по вересень 2023 року організувала та контролювала діяльність очолюваної нею так званої «Генической территориальной избирательной комиссии». Вона була створена окупаційною владою для проведення псевдовиборів до «совета депутатов Генического муниципального округа Херсонской области». 
 
Жінка брала участь у формуванні так званих «дільничних виборчих комісій», регламентувала їх діяльність з підготовки та проведення незаконних виборів. Розробляла та затверджувала календарний план заходів для проведення псевдовиборів. 
 
24-річна підозрювана була призначена «секретарем» цієї ж «территориальной избирательной комиссии». Вона брала участь у формуванні та організації роботи «избирательных комиссий», підготовці та проведенні незаконних виборів.
 
Фігурантки опрацьовували протоколи та інші документи щодо результатів «волевиявлення» людей.
 
Досудове розслідування — УСБ України в області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено у законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.