ОВА: на Херсонщині через обстріли РФ за день двоє загиблих і шестеро поранених

3 недели назад 0

Наслідки російських обстрілів у Херсоні, 22 серпня 2024 року. Фото ілюстративнеПротягом дня, 25 серпня, унаслідок російських обстрілів загинуло двоє цивільних. Ще шість людей зазнали поранень, повідомляє місцева влада.
Вранці голова обласної військової адміністрації Олександр Прокудін повідомив, що російська армія вдарила по житловому будинку у Дніпровському районі Херсона. З-під завалів знищеної будівлі деблокували тіло загиблої жінки.

О 10:33 війська РФ атакували з безпілотників Херсон. 24-річний чоловік зазнав порань. Його стан лікарі оцінюють як важкий. Також під удар потрапив 53-річний чоловік повідомили у Херсонській ОВА.

Згодом Херсонська ОВА заявила, що близько 16:00 під удар російського дрона потрапила 68-річна жінка. Її доставила до лікарні швидка.
Також Прокудін розповів, що у Херсоні окупанти скинули вибухівку з безпілотника на автомобіль, внаслідок чого чоловік зазнав травм несумісних з життям.

О 17:48 Херсонська ОВА повідомила, що російська армія обстріляла Антонівку, внаслідок чого 21-річний чоловік був поранений, лікарі діагностували у нього мозкову кому. Медики борються за його життя.

Крім того, близько 17:30 через удар російського дрона у Херсоні постраждав 44-річний чоловік, який зазнав вибухової травми та уламкового поранення руки.

О 18:31 Херсонська ОВА повідомила, що до лікарні доставили жителя Садового, який постраждав через атаку російського дрона на власному подвірʼї.

За даними Прокудіна, минулої доби на Херсонщині 10 людей зазнали поранень.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики і водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони носять цілеспрямований характер.