П’ятеро людей загинули та дев’ятеро поранено: поліцейські Херсонщини зафіксували воєнні злочини рф

2 месяца назад 0

Минулої доби військові рф цинічно продовжували обстрілювати правобережну Херсонщину з артилерії та реактивних систем залпового вогню. Також цивільні об’єкти населених пунктів перебували під атаками БпЛА та ворожої авіації. В результаті обстрілів загинули п’ять цивільних громадян, ще дев’ятеро, серед них неповнолітня дівчина, — отримали поранення та травми різного ступеню тяжкості. Також зазнали пошкоджень два багатоквартирні будинки та 42 приватні будинки, п’ять автомобілів, чотири гаражі, три навчальні заклади,  будівлі двох медустанов та двох адміністративних приміщень, господарська споруда та газопровід.

У Херсонському районі під ворожим вогнем перебували обласний центр, Антонівка, Токарівка, Кизомис, Садове, Комишани, Білозерка, Понятівка, Чорнобаївка, Благовіщенське, Дніпровське, Приозерне та Велетенське. На території Бериславського району ворог атакував Львове, Високе, Михайлівку, Гаврилівку, Українку, Шевченківку та безпосередньо районний центр.

Близько другої години минулої ночі ворог з артилерії обстріляв центральну частину Херсона. В результаті обстрілу був поранений 61-річний чоловік, пошкоджень зазнали будівлі навчального закладу, адміністративної установи та багатоповерхового будинку. За кілька хвилин обстріл продовжився. На цей раз росіяни влучили по території медичної установи, де були пошкоджені гараж та харчоблок.

Зранку під російським артилерійський обстрілом опинилося Велетенське. В результаті вибухів снарядів отримали поранення дві жінки віком 43 та 46 років, їх доставили до лікарні з осколковими травмами.

Близько 10-ї ранку під артилерійський обстріл потрапила Токарівка, де отримав поранення 63-річний чоловік. У нього діагностували вибухову та закриту черепно-мозкову травми, контузію та уламкове поранення правого плеча і передпліччя. Через півтори години обстріл продовжився. В результаті від мінно-вибухової травми загинув 41-річний чоловік.

Опівдні військові рф здійснили обстріл Приозерного з реактивної системи залпового вогню. В результаті вибухів загинули двоє жінок віком 52 та 72 роки. Ще троє громадян – 41-річний чоловік, 58-річна жінка та 85-річна пенсіонерка – з травмами різного ступеню тяжкості були доставлені до лікарні. Також у населеному пункті зазнали пошкоджень 17 приватних будинків, три цивільні автомобілі, гараж, газопровід низького тиску. Під обстрілом РСЗВ у цей час перебувало й Благовіщенське, де були пошкоджені три приватні будинки.

У Гаврилівці в результаті артилерійського обстрілу пошкоджень зазнали будівля навчального закладу, приміщення медпункту, 9 приватних будинків. Берислав упродовж дня росіяни атакували БпЛА. Один із дронів влучив у будівлю адміністративної установи, в результаті вибуху в приміщенні виникла пожежа.

Після 17-ї години під артилерійським обстрілом перебував Дніпровський район Херсона. В результаті в Антонівці осколкові поранення отримав 61-річний місцевий житель. Також були пошкоджені два приватних будинки. А у мікрорайоні ХБК від вибухів виникла пожежа на території харчового підприємства та зазнав пошкоджень багатоквартирний будинок.

Ввечері ворог ударив по Чорнобаївці. Внаслідок влучання у приватний будинок, де перебувала 16-річна дівчина, дитина отримала важкі поранення. Неповнолітню із мінно-вибуховою травмою, травматичною ампутацією лівої кисті та численними осколковими пораненнями в тяжкому стані доставили до лікарні.

А в результаті артилерійського обстрілу Комишан загинули 55-річний чоловік та 48-річна жінка. Також у населеному пункті були пошкоджені три приватні будинки.

На місцях обстрілів працювали слідчо-оперативні групи, криміналісти та вибухотехніки, представники Державної служби з надзвичайних ситуацій. За фактами воєнних злочинів армії рф минулої доби слідчі поліції Херсонщини розпочали 14 кримінальних проваджень. Проводяться необхідні слідчі заходи для належного документування та розслідування злочинів.