Побив депутат депутата на Херсонщині?

2 года назад 0

На Херсонщині депутат Бехтерської територіальної громади написав до відділення Національної поліції у Голій Пристані заяву про побиття. Причому, з його слів, акт насилля вчинив його колега – інший депутат того ж органу місцевого самоврядування! І сталося це буцімто в присутності цілої групи депутатів, та ще й сільського голови Михайла Бурака.

У поліції Голої Пристані факт отримання заяви підтвердили. Виконувач обов’язків начальника відділення, майор Ігор Усенко сказав, що заяву про побиття зареєстрували у встановленому порядку. А до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесли матеріали за фактом завдання легких тілесних ушкоджень (частина перша статті 125 Кримінального Кодексу України). Автору заяви вже видали направлення на судово-медичну експертизу. «Триває перевірка обставин, викладених у заяві», — підсумував Ігор Усенко.

Поліція поки що не може сказати, хто в цій скандальній ситуації правий, а хто винуватий. А от депутат Бехтерської сільської ради, мешканець селища Залізний Порт, Володимир Камінський  однозначно вважає себе потерпілою стороною. Ось його версія подій.

— Після завершення чергової сесії сільради група депутатів із сільським головою поїхала до кафе у комплексі відпочинку «Іва». Там до мене підійшов депутат Олексій Кручер, і запитав, чи знаю я в Залізному Порту його сусіда по дачі. Я відповів, що знаю, бо знаю у селищі всіх, і всі знають мене. У відповідь Олексій вихлюпнув мені гарячий чай на голову, і зацідив кулаком в обличчя. Я не став влаштовувати бійку – сів у машину, та й поїхав з кафе. А потім справді звернувся до поліції, — підтверджує провідний спеціаліст Бехтерської сільради Володимир Камінський. –  Я досі не розумію, в чому причина того нападу. Адже до того ми з Олексієм Кручером не конфліктували. Єдине, в чому він висловлював незадоволення, так це тим, що його сусіда надав камеру відеоспостереження для встановлення у будівлі сільської ради. Але для цього була причина: замок на дверях сільради якісь хулігани кілька разів заливали клеєм. Я не знаю, чи приймав Олексій того дня алкоголь чи наркотики, однак мені особисто він тоді видався неадекватним.

У свою чергу, сільський голова Бехтер Михайло Бурак каже, що побиття депутата «не бачив». Але за будь-яких обставин, розгляду конфлікту на сесії чи в комісіях не планує. «Напад стався не в сільраді, отже, це справа приватна» , — пояснив Михайло Іванович.

Автор цих рядків упродовж кількох годин намагався зв’язатися також і з Олексієм Кручером,, аби вислухати його версію з приводу імовірної «дуелі» в кафе. Та він на телефонні дзвінки не відповідав. Ця історія видається дивною, оскільки Олексій Станіславович не тільки депутат, а ще й виконавчий директор Херсонської обласної організації Асоціації футболу. Він регулярно виїжджає на матчі, контролюючи там дотримання правил та порядку під час гри. І при цьому його самого колега-депутат звинувачує у застосуванні насилля. Якось одне з іншим не в’яжеться…

Володимир ДОРОФЄЄВ, Новий день