Поживитися за рахунок фермера у злодія на Херсонщині не вийшло

2 года назад 0

Поживитися фермерським пальним не вийшло в мешканця селища Велика Лепетиха на Херсонщині. Працюючи у фермерському господарстві села Князе-Григорівка, 34-річний чоловік підгледів, що його роботодавець зберігає дизельне паливо для своєї техніки у металевому резервуарі із люком.  А дешевенький навісний замок на тому люку легко відкрити. Цим він і скористався: попросив товариша вранці відвезти його у Князе-Григорівку на своїх «Жигулях», і набрав з собою купу порожніх каністр.

Поки товариш чекав біля машини, злочинець переліз через огорожу господарства, зірвав замок на люку, й заходився наповнювати 20-літрову каністру. Він уже радів легкій здобичі, та як виявилося, зарано.  Бо саме в цю пору приїхав сам фермер, і помітивши незнайому машину поруч з огорожею, запідозрив щось недобре. Водій, котрий стояв поруч, пояснив, що нібито чекає приятеля, а той пішов побалакати з охоронцем. Та селянин помітив у салоні ВАЗ-2101 порожні каністри, і йому все стало зрозуміло.

Власник фермерського господарства зателефонував і на 102, і охоронцю ФГ. Той оглянув територію, і знайшов біля відкритого резервуару каністру з пальним. Злодій, котрий його зливав, встиг утекти. Але співробітники відділення № 2 Каховського райвідділу Національної поліції знайшли його вдома. Підозрюваний у злочині зізнався, та розповів, що фермер нібито недоплатив йому за роботу, і зливши дизпаливо, він таким чином хотів «відновити справедливість». От тільки це відновлення закінчиться на лаві підсудних: до Єдиного реєстру досудових розслідувань уже внесли матеріали про замах на крадіжку. А от власник машини по справі проходить, як свідок, і нічого про свого приятеля не приховує.

Сергій ЯНОВСЬКИЙ.