Поліцейські розшукали та повернули батькам 13-річну дівчину, яка вночі втекла з дому погуляти

4 года назад 0

13-річна дівчина з Чаплинського району втекла з дому приблизно о 22:00. Через годину безрезультатних самостійних пошуків батьки звернулися в поліцію. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Як повідомив т.в.о. начальника відділу ювенальної превенції поліції Херсонщини Віталій Сайфутдінов, на розшук дівчини орієнтували особовий склад Чаплинського відділення поліції та працівників ювенальної превенції. Пошуки не припинялися і вночі. Зі слів батьків, конфліктів з донькою у них не було і вона не висловлювала наміри про втечі з дому. Зрештою, працівники поліції встановили, що зниклу бачили в компанії 19-річної односелиці. Їх обох знайшли у сусідньому селі, де вони відпочивали в компанії хлопців. З неповнолітньою було все добре. Вона пояснила, що батьки не дозволяють їй їздити самій в сусіднє село до друзів, тому і втекла.

В будинку, де виявили школярку, поліцейські побачили нетверезих хлопців. Сама ж неповнолітня запевнила, що випила лише стакан пива. У відношенні хлопців поліцейські склали адміністративний протокол за ст.180 «Доведення неповнолітнього до стану сп'яніння» Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Дівчину поліцейські відвезли додому та передали батькам, у відношенні яких склали адмінпротокол за ст.184 «Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей» КУпАП. З дівчиною поліцейські провели профілактичну бесіду.