Поліцейські викрили серійного викрадача камер відеоспостереження

4 года назад 0

До поліції надійшло повідомлення про крадіжку вуличної відеокамери на одному з підприємств на території Корабельного району.

Через кілька хвилин після виклику поліцейські районного відділення поліції затримали причетного до скоєння злочину.

Як виявилося, це був не єдиний такий випадок у 18-річного місцевого мешканця. Наразі він підозрюється в скоєнні щонайменше трьох таких злочинів.

Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Херсонської області.

Вранці третього березня в «Єдиний центр 102» поліції Херсонщини зателефонував представник одного з підприємств у Корабельному районі. Він повідомив, що протягом вихідних з території об’єкту зникли дві камери відеоспостереження. За фактом крадіжки було розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст.185 Кримінального кодексу України. Близько 16:00 цього ж дня в чергову частину знов зателефонували з підприємства. Як виявилося, зникла ще одна камера, яка тільки 30 хвилин тому була на місці. За вказаною адресою знов виїхала слідчо-оперативна група.

Під час виїзду поліцейські на одній із вулиць помітили рухаючогося назустріч службовому автомобілю підлітка. Він тримав в рухах металеву конструкцію, яку зазвичай використовують для кріплення відеокамер. Працівники поліції зупинилися та перевірили молодика. Правоохоронці помітили, що з кишені курточки у нього виглядає відеокамера. В ході подальшого огляду його речей поліцейські виявили пасатижі, кусачки, викрутку та ще одну камеру. Хлопець із усім вилученим був доставлений у відділення поліції.

В цей час до підрозділу прийшов місцевий мешканець, який повідомив про крадіжку відеокамери з подвір’я його домоволодіння. Потерпілий помітив у слідчого на столі вилучене у підлітка обладнання і впізнав належні йому речі. Після цього затриманий зізнався в скоєнні усіх трьох крадіжок і розповів, що викрадені з підприємства у вихідні дні відеокамери він відніс для продажу на ринок.

Як повідомив керівник районного відділення поліції Андрій Сколібог, молодик був затриманий в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України. Вчора суд обрав йому міру запобіжного заходу в вигляді домашнього арешту в нічний час. Підозрюваний не вперше потрапив в поле зору правоохоронців. Він перебуває на обліку, як наркозалежний. А також на теперішній час в суді вже розглядається один обвинувальний акт стосовно нього за скоєння в минулому році крадіжки майна.