Поліцейські затримали лісових браконьєрів

5 лет назад 0

Лісових браконьєрів затримали оперативники Олешківського відділення поліції спільної з громадським помічником. Під час патрулювання поблизу села Козачі Лагері у лісосмузі поліцейські виявили двох лісових браконьєрів, які після своєї діяльності залишили 40 пеньків. 

Правопорушники вантажили у причеп до автомобіля «ВАЗ-2107» спиляні дерева білої акації діаметром 20 см. Чоловіки спиляли молоді здорові дерева, а сухостій, якого було повно навкруги, вони не чіпали.  

Лісовими браконьєрами виявилися місцеві жителі 30-ти і 28-ми років. Вони пояснили, що перед наступаючими святами хотіли заробити гроші від продажу деревини.

За словами начальника Олешківського відділення поліції Сергія Ященка, у правопорушників вилучено пилу, автомобіль з причепом і вантажем, які поміщені на штрафмайданчик. Призначено ряд експертиз, в тому числі судово-екологічну для встановлення суми збитків, завданих лісовому фонду. Відкрите кримінальне провадження за ст.246 Кримінального кодексу України «Незаконна порубка лісу». 

Другий факт незаконної вирубки дерев під час рейду виявили дільничні офіцери поліції спільно з працівниками лісомисливського господарства. У лісі вони викрили двох правопорушників, які вантажили у причеп до трактора спиляні дерева берези. Поліцейські вилучили трактор з причепом, вантаж та бензопили. За фактом незаконної порубки лісу відкрито кримінальне провадження.

 

Відділ комунікації поліції Херсонської області