Поліція Херсонщини попередила завдання природньому середовищу збитків на понад півмільйона гривень

4 года назад 0

Під час відпрацювання акваторії Генічеського району працівники відділення поліції в порту «Херсон» виявили у воді 76 незаконних знарядь лову.

Усі водні біоресурси, що в них знаходилися, були повернуті неушкодженими в природнє середовище. Тим самим поліцейські попередили завдання шкоди на понад 700 тисяч гривень.

Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Херсонської області.

Як розповів начальник підрозділу поліції Максим Жарков, вчора, 13 березня, його підлеглі двома оперативними групами провели профілактичні рейди по акваторії Азовського моря щодо запобігання незаконного вилову живих водних біоресурсів. Під час відпрацювання акваторій Утлюцького лиману в районі м. Генічеськ та озера Сиваш поблизу с. Приозерне поліцейські виявили у воді 49 місинових сіток загальною довжиною 2550 метрів і 27 ятерів капронових.

Усі водні біоресурси, які знаходилися в знаряддях лову, а саме: креветка, калкан (азовська камбала), бичок, піленгас, глось (річна камбала) були повернуті в живому вигляді назад в природне середовище. Попереджена шкода оцінюється в суму майже 722,5 тисячі гривень. Наразі працівники поліції вживають заходи по встановленню власників незаконних знарядь лову та притягнення їх до відповідальності.