Поліція Херсонщини закликає громадян бути пильними під час оформлення виплат

4 месяца назад 0

Жителі Херсонської області чи не щодня потрапляють на гачок шахраїв. Однією зі схем, за допомогою яких зловмисники позбавляють громадян грошей, є фішингові повідомлення про надання матеріальної допомоги. Поліція радить бути більш обачними та пильними під час оформлення таких виплат.
Так, до поліції звернулась 69-річна мешканка Таврійського мікрорайону обласного центру. Пенсіонерка розповіла, що кілька днів тому в одному з месенджерів отримала повідомлення про можливість отримання грошової допомоги. Жінка активувала розміщене там посилання, вказала реквізити своєї банківської картки та в результаті з її рахунку невідомі шахраї заволоділи коштами у сумі 710 доларів США.

За аналогічних обставин в тенета шахраїв потрапив і 65-річний мешканець Дніпровського району. Так зване отримання додаткової матеріальної допомоги «коштувало» чоловікові 25 тисяч гривень.

Поліція Херсонщини закликає громадян бути більш обачними та пильними. Пам’ятайте: ніколи не слід переходити за сумнівними посиланнями, ні в якому разі не вводьте на невідомих онлайн-платформах реквізити банківських карток. Дізнавайтесь про можливість отримання допомоги на офіційних ресурсах органів влади та благодійних організацій.

Не дайте себе ошукати!