Поліція викликала чоловіка, який вчинив напад на журналістку в Херсоні

2 месяца назад 0

Поліція Херсонщини встановила особу чоловіка, який 8 липня в Херсоні напав на журналістку онлайн-медіа МОСТ Олену Гнітецьку.

Про це  поліція Херсонської області.

Журналістка написала заяву до поліції, що під час зйомки на вулиці Університетській у Херсоні до неї звернувся невідомий чоловік.

“За словами заявниці, він виражав невдоволення з приводу відеозйомки, ображав її нецензурною лайкою, погрожував побиттям. Надалі чоловік поїхав у невідомому напрямку”,  – пишуть поліціянти.

Правоохоронці встановили особу нападника та місце його проживання. Ним виявився 46-річний раніше не судимий житель Херсона, його запросили для свідчень до територіального підрозділу поліції.

Наразі у справі триває слідство.
 

  • Представнику Інституту масової інформації в Херсонській області пресофіцер Головного управління національної поліції в Херсонській області Андрій Кований , що 8 липня справу внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 171 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів).
  • За даними ІМІ, місцеві журналісти зʼясували, що нападника звати Микола Койчев. Людина з таким прізвищем у 2014–2018 році  дозвіл на носіння травматичної зброї від херсонської поліції на підставі того, що він нібито журналіст.