Поліція встановила осіб, підозрюваних у спробі підпалу будівлі синагоги

4 года назад 0

Нагадаємо, вночі 20 квітня до поліції надійшло повідомлення про спробу підпалу будівлі іудейської релігійної общини в м. Херсоні.

Злочин був кваліфікований за ч.2 ст.194 Кримінального кодексу України «Умисне знищення або пошкодження майна». Сьогодні під час охорони публічного порядку в парку «Слави» поліцейські разом із працівниками обласного управління СБУ помітили двох схожих за орієнтуванням молодих чоловіків. Наразі з’ясовано, що один із них і є підозрюваним в скоєнні цього злочину. На теперішній час з ним проводяться слідчі дії.

Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Херсонської області.

Як повідомив начальник обласного главку поліції Олександр Прокудін, спроба підпалу двома чоловіками релігійної споруди була зафіксована відеокамерою, встановленою поблизу. Для розкриття злочину працівниками поліції був проведений величезний обсяг роботи, переглянуто безліч відеозаписів з камер, встановлених на вулицях міста. В результаті оперативники управління карного розшуку встановили маршрут руху підозрюваних до скоєння злочину та після цього.

Сьогодні під час проведення масових заходів в парку «Слави» поліцейські разом із співробітниками СБУ помітили двох молодих людей. Один із них зовнішньо був дуже схожий на підозрюваного з орієнтування – такий же одяг, тілобудова, тощо. Наразі з молодиком проводяться необхідні слідчі дії. Встановлюються усі обставини скоєння злочину.