Повідомлено про підозру депутатці селищної ради з Херсонщини, яка стала заступницею окупаційного голови Білозерки

3 месяца назад 0

За процесуального керівництва Херсонської обласної та Олешківської окружної прокуратур депутатці Білозерської селищної ради заочно повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України). 

Про це повідомляє пресслужба Олешківської окружної прокуратури.

За даними слідства, 54-річна підозрювана добровільно обійняла посаду так званого «заместителя главы» в окупаційному органі місцевої влади «военно-гражданской администрации Белозёрской поселковой территориальной громады – управляющей делами». 
 
На цій посаді жінка виконувала доручення «голови вца», організовувала  роботу з управління персоналом, приймала документи для працевлаштування людей. Формувала бюджет та кошторис для фінансування закладів освіти та комунальних підприємств громади. А також брала участь у масових заходах, направлених на підтримку та популяризацію країни-агресорки.  
 
Досудове розслідування здійснюється УСБ України в Херсонській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.