Повідомлено про підозру колишньому інженеру українського мобільного оператора за пособництво державі-агресору

2 месяца назад 0

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури колишньому інженеру українського мобільного оператора заочно повідомлено про підозру у пособництві державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України). 

Про це повідомляє пресслужба Каховської окружної прокуратури.

За даними слідства, 41-річний підозрюваний у серпні 2022 року пішов на співпрацю із окупантами. Маючи доступ до базових станцій одного з українських операторів мобільного зв’язку, розміщених у Херсоні та області, встановив контакт із представниками країни-агресорки, відключив від комунікації українські мережі та підключився до каналів мобільного оператора рф.  
 
Чоловік демонтував обладнання на базових станціях та передав його представникам російського оператора. Після перепрограмування встановив на місце. Таким чином сприяв розповсюдженню на окупованій території телекомунікаційних послуг ворожої країни.  
 
Досудове розслідування здійснюється ГУНП в Херсонській області. Оперативний супровід – УСБ України в області. 
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.