Працівники поліції допомогли жінці та її дітям, які стали жертвами домашнього насильства

4 года назад 0

Позавчора ввечері до поліції зателефонувала 37-річна жителька Херсона. Вона повідомила, що її співмешканець агресивно поводить себе по відношенню до неї у присутності трьох малолітніх дітей. За викликом прибули працівники мобільної групи реагування на факти домашнього насильства ГУНП. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Поліцейські з’ясували, що 32-річний чоловік був у стані алкогольного сп’яніння і поводився агресивно. Його дружина пояснила, що чоловік вживав вдома спиртні напої, а потім без причини почав конфліктувати з нею. Співмешканець накричав на потерпілу, ображав у присутності дітей нецензурною лайкою та погрожував фізичною розправою. Діти налякались та зачинились в дитячій кімнаті, тому жінка вирішила викликати поліцію.

За словами т.в.о. заступника начальника Управління превентивної діяльності поліції області Ярослав Шанько, працівники поліції склали у відношенні чоловіка адміністративний протокол за ч.1 ст.173-2 «Вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення про місце свого тимчасового перебування» Кодексу України про адміністративні правопорушення та винесли йому терміновий заборонний припис, яким передбачена заборона спілкування на певний час з постраждалою особою. Потерпілу та її дітей помістили у кризовий центр для надання юридичної та психологічної домоги.