Працівники водної поліції Херсонщини затримали браконьєрів з виловом на 2,5 мільйони гривень

5 лет назад 0

Під час відпрацювання узбережжя Чорного моря поблизу села Роздольне Каланчацького району працівники водної поліції затримали двох громадян, які здійснювали незаконний вилов водних біоресурсів в контрольованій прикордонній зоні.

ПРо це повдіомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

У правопорушників були вилучені 9 ятерів креветочних, в яких знаходилися майже 145 тисяч креветок, 8 тисяч атерин піщаної, понад 1000 бичків, 64 одиниці морської голки та 12 крабів, які занесені до Червоної книги України. Сума завданих збитків становить майже 260 тисяч гривень. У правопорушників вилучений плавзасіб «Крим».

В той же день на території Чорноморського біосферного заповідника поліцейські виявили 23 ятеря креветочних, в яких знаходились креветка, краби, морська голка, калкани, бички, атерина піщана. Вартість здобутих біоресурсів оцінюється в понад 2 мільйони гривень. Також були вилучені 3 човни з моторами, на яких були виявлені ознаки підробки та знищення номерів вузлів та агрегатів.

За словами начальника відділення поліції в порту «Херсон» Максима Жаркова, живі водні біоресурси були випущені неушкодженими в природнє середовище. Що характерно, у другому випадку заборонені знаряддя лову були виявлені на відстані трохи більше ніж 50 метрів до будинку охоронців біосферного заповідника.

В Єдиний реєстр досудових розслідувань внесені відомості за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 249 та ч. 1 ст. 290 Кримінального кодексу України. Проводиться досудове розслідування.