Працівники водної поліції викрили власника судна в порушенні порядку провадження господарської діяльності

4 года назад 0

Працівники відділення поліції в порту «Херсон» отримали інформацію від прикордонників, що з судна під іноземним прапором, яке наразі перебуває на рейді в акваторії річки Дніпро, можливе здійснення крадіжки палива.

Під час відпрацювання даної інформації поліцейські повторно викрили власника одного з херсонських плавзасобів у незаконній господарській діяльності.

Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Херсонської області.

Як розповів начальник водної поліції Херсонщини Максим Жарков, під час перевірки отриманої від колег-правоохоронців інформації поліцейські помітили, як від судна під прапором однієї з африканських країн, відійшов інший плавзасіб. В ході огляду з’ясувалося, шо у нього на борту знаходяться відходи повсякденної життєдіяльності в сухому та рідкому вигляді. Однак, у власника судна будь-які дозвільні документи на зайняття цим видом діяльності були відсутні. За порушення адміністративного законодавства України у відношенні чоловіка був складений адміністративний протокол за ст.164 КУпАП «Порушення порядку провадження господарської діяльності», за що передбачений штраф у сумі від однієї до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

До речі, це вже другий протокол, складений на власника плавзасобу за останні 30 днів. А, згідно з ч.2 цієї статті КУпАП, особа, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за таке саме правопорушення, підлягає покаранню в вигляді накладення штрафу від двох до п’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією грошей, одержаних внаслідок вчинення цього адміністративного правопорушення.