Представляв захоплену Херсонщину на економічних форумах в росії – повідомлено про підозру «заступника голови» окупаційного уряду

3 недели назад 0

За процесуального керівництва Херсонської обласної та Генічеської окружної прокуратур жителю регіону заочно повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).
 
Про це повідомляє пресслужба Генічеської окружної прокуратури.
 
За даними слідства, 68-річний підозрюваний у березні 2023 року добровільно обійняв незаконну посаду «першого заступника голови Генічеської ВЦА». Влітку того ж року став так званим «заступником голови уряду Херсонської області»
 
На цій посаді чоловік представляв галузь сільського господарства та риболовства Херсонщини на профільних заходах, які відбувалися на території росії. Таким чином інтегруючи їх в економічні процеси країни-агресорки.  
 
Також брав участь у публічних заходах, присвячених російським святам. Зокрема від імені окупаційної влади заохочував працівників галузі культури окупованого регіону. 
 
Досудове розслідування здійснюється УСБ України в Херсонській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.