Псевдомінеру магазину в Херсоні загрожує кримінальна відповідальність

5 лет назад 0

Сьогодні вранці в «Єдиний центр 102» поліції Херсонщини зателефонував невідомий чоловік та розповів про замінування продуктового магазину в Шуменському мікрорайоні. За вказаною адресою виїхали слідчо-оперативна група Корабельного відділення поліції, вибухотехніки та кінологи обласного главку поліції. Інформація не підтвердилася. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Правоохоронці обстежили будівлю магазину та прилеглу територію. Вибухонебезпечних чи підозрілих предметів не виявили. Повідомлення виявилося неправдивим.

В ході проведення оперативно-розшукових заходів поліцейські встановили, що до поліції телефонував 70-річний чоловік, який проживає неподалік від магазину. Наразі слідчі з’ясовують, з якою метою пенсіонер зробив неправдиве повідомлення.

Попередня правова кваліфікація події – ч.1 ст.259 Кримінального кодексу України «Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності». Санкція статті передбачає покарання в вигляді позбавлення волі на строк від двох до шести років.