Рятувальникам Херсонщини 1 квітня було не до жартів: в районах зафіксовано 11 пожеж в екосистемах

5 лет назад 0

В області продовжують виникати пожежі в екосистемах. 1 квітня зафіксовано 11 таких пожеж. Сухостої та очерет горіли на території Олешківського, Голопристанського, Генічеського, Скадовського, В. Олександрівського районів та м. Нова Каховка. На їх ліквідацію були задіяні пожежно-рятувальні підрозділи. Також рятувальникам довелося надавати допомогу лісовій охороні по гасінню 2-х пожеж, що виникли на території лісництв у Голопристанському та Олешківському районах.  

Часто осередки пожеж займаються у різних місцях майже одночасно, тож є підстави вважати, що однією з їх причин є підпали.  

Загалом з початку року в екосистемах області вже зафіксовано 214 пожеж на площі гасіння 111, 6 га, з них у лісових масивах 21 на площі 13, 4 га.

Шановні громадяни! Будьте відповідальними:  не залишайте непогашеним багаття в лісі; не кидайте не загашені сірники і недопалки на суху лісову підстилку; не випалюйте сміття на присадибних ділянках; не розводьте відкритий вогонь поруч з господарськими будівлями! Слідкуйте, щоб діти не гралися з вогнем!

ГУ ДСНС України у Херсонській області