Російські окупанти вчергове обстріляли Херсонщину: загинула літня жінка та 10 людей поранено

1 месяц назад 0

Поліція фіксує чергові злочини окупантів проти мирного населення Херсонщини. Під обстрілами з артилерії, мінометів, реактивних систем залпового вогню, БпЛА та авіації вчора перебували деокуповані населені пункти Херсонського, Бериславського та Каховського районів.
Про це повідомляє пресслужба поліції Херсонської області.

Від ворожих атак потерпали Херсон, Антонівка, Садове, Софіївка, Широка Балка, Кізомис, Станіслав, Приозерне, Велетенське, Берислав, Михайлівка, Томарине, Дудчани та Козацьке.
В результаті обстрілів пошкоджено 28 об’єктів: багатоквартирний та 18 приватних будинків, дитячий садочок, магазин, два маршрутні таксі, автомобіль, складське приміщення та газопроводи.
Зранку російські окупанти з артилерії обстріляли Велетенське. Пошкоджено два приватні будинки та постраждала 81-річна жінка, вона отримала контузію, вибухову та черепно-мозкову травми, але від госпіталізації відмовилась.
З авіації противник здійснив удари шістьма керованими бомбами по деокупованому Козацькому Каховського району.
В результаті артилерійських обстрілів пошкоджено дитячий садочок у Приозерному, сім приватних будинків, складське приміщення і газопровід у Кізомисі, Станіславі, Садовому та Софіївці.
Окупанти скинули боєприпас із дрона на Дудчани, там пошкоджено приватний будинок.
З реактивних систем залпового вогню російські війська завдали удари по Томариному, на щастя, обійшлося без постраждалих.
Під вогневим ударом армії рф перебували житлові квартали Херсона та передмістя.
Вночі російська армія з артилерії цілеспрямовано атакувала об’єкт транспортної інфраструктури у Дніпровському районі міста. Пошкоджень зазнали адміністративний корпус та споруди на території комунального підприємства, 23 одиниці комунального транспорту, один тролейбус знищено.
Артилерійським вогнем пошкоджено багатоквартирний будинок у мікрорайоні «Корабел» та два приватні будинки у прибережній зоні Корабельного району.
Упродовж доби росіяни завдавали ударів із БпЛА та артилерією по передмістю Херсона – Антонівці. В результаті цих атак загинула 93-річна жінка, отримали поранення четверо чоловіків та п’ятеро жінок віком від 41 до 72 років. У всіх постраждалих вибухові та черепно-мозкові травми, контузії, опіки й уламкові поранення різних частин тіла. У селищі пошкоджено сім приватних будинків, магазин, газопровід, автомобіль та два маршрутні таксі.
На місцях російських атак працювали всі профільні служби, які надавали допомогу постраждалим, ліквідовували та документували наслідки обстрілів.
За минулу добу поліція відреагувала на 284 заяви і повідомлення громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 10 проваджень за ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.