Розкрили злочин раніше отримання заяви про нього поліцейські у Голій Пристані

2 года назад 0

Поліцейські на Херсонщині розкрили злочин раніше, ніж потерпілі…дізналися про його скоєння. Інспектор сектору реагування патрульної поліції Голої Пристані у свою відпустку відправився на ринок. Купив там у магазині каву навиніс, вийшов з напоєм  на свіже повітря, і там його потроху сьорбав, насолоджуючись рідкісною відсутністю невідкладних справ. Аж тут професійна спостережливість капітана дала підказку звернути увагу на чоловіка, котрий тягнув кудись автомобільний акумулятор.

У дядьку з вантажем офіцер упізнав 30-річного городянина, раніше судимого за крадіжки. Ніякої машини у нього зроду-віку не було, тож автомобільний акумулятор у руках пішохода здався інспектору підозрілою обставиною. Він зупинив «старого знайомого», і поцікавився в нього походженням речі. Той і зізнався, що побачив на паркування «Жигулі», біля яких нікого не було. Відкрив капот легківки, від’єднав акумуляторну батарею, та й потяг свою здобич продавати, аби потім прогуляти виручені гроші. Та гулянку довелося відмінити: викликана капітаном слідчо-оперативна група знову вирушила з підозрюваним на паркування, й дочекалася там власників ВАЗ-2101.

Ними виявилося подружжя з села Стара Збур’ївка.  Чоловік та дружина приїхали до сусіднього міста прикупити усілякого краму на ринку. Набирали там товар, і так захопилися шопінгом, що навіть не думали перевірити, чи їхній «залізний кінь» цілий та неушкоджений. І хоча проти нього скоїли «диверсію», поліцейські все ж змогли їй перешкодити. Завдяки вдалому збігу обставин та пильності правоохоронця, котрий і у відпустці про службовий обов’язок не забув.

Сергій ЯНОВСЬКИЙ.