СБУ повідомила про підозру ще двом зрадникам, які обралися до незаконних органів влади на захопленій території Херсонщини

2 месяца назад 0

Служба безпеки продовжує викривати поплічників ворога на тимчасово окупованій території Херсонщини. Наразі підозру у колабораційній діяльності отримали ще двоє місцевих мешканців, які перейшли на бік ворога.

Про це повідомила пресслужба СБУ Херсонської області.

Один з фігурантів, приєднавшись до проросійської партії «Єдиная россия», отримав мандат «депутата» так званої «Херсонской обласной думы первого созыва». Згодом колаборант очолив «Комитет по нацполитике, НКО и межрегиональным отношениям».

Інша зрадниця була обрана так званою головою «Совета депутатов Каховского муниципального округа первого созыва».

За даними слідства, на цих «посадах» обидва представники органів влади окупантів допомагають ворогу у регулюванні політичних процесів на окупованій території області. Зокрема, розробляють та приймають нормативно-правові акти псевдоустанов. «Працюють» з місцевим населенням, аби легітимізувати діяльність незаконної влади.

Зловмисники за вчинені дії відповідатимуть за ч.1 ст. 28, ч.5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України. Їм загрожує до 10 років позбавлення волі, з конфіскацією майна.

Розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі СБУ в Херсонській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.