СБУ спіймало торговців зброею з АТО

7 лет назад 0



Напередодні травневих свят Херсонське обласне Управління СБУ провело спецоперацію, наслідком якої стало блокування каналу збуту засобів ураження з зони АТО.
Співробітники спецслужби задокументували один з епізодів продажу військової зброї та 29 квітня 2017р. у м. Херсоні та у Чаплинському районі почергово затримали покупців, посередників та продавців зброї. Деталі спецоперації не розголошуються. Відомо, що затримано 4 особи, в т.ч. з числа діючих військовослужбовців, вилучено ручний гранатомет РПГ-22 та 8 ручних гранат (3шт. Ф-1 та 5шт. РГД-5).
По даному факту за матеріалами СБУ військовою прокуратурою порушено кримінальне провадження за ч. 3 ст. 410 КК України.
Наведена ситуація свідчить, що незважаючи на активні дії вітчизняних спецслужб, у незаконному обігу перебуває значна кількість зброї та засобів ураження, на які є певний попит. На додачу до цього країною агресором на території України, крім акцій інформаційної агресії, постійно здійснюються спроби дестабілізації обстановки шляхом фінансування різного роду «ватних» організацій та рухів. Певним іспитом для патріотичного суспільства стануть травневі свята, тож будьте пильними, проявляйте свідомість та не дайте себе використати російським кукловодам.
З огляду на оголошений на Херсонщині «жовтий» рівень терористичної загрози, краще уникати відвідання місць масового скупчення людей та виїхати у святкові дні для відпочинку на природу, тим більше синоптики обіцяють сприятливі для цього умови.