Сприяли отриманню російських паспортів – повідомлено про підозру трьом співробітницям окупаційної міграційної служби на Херсонщині

2 месяца назад 0

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури трьом жителькам Херсона заочно повідомлено про підозру у добровільному зайнятті посади у незаконному правоохоронному органі (ч. 7 ст. 111-1 КК України). 

Про це повідомляє пресслужба Херсонської обласної прокуратури.

За даними слідства, підозрювані влітку 2022 року погодились на співпрацю із ворогом та обійняли посади у незаконно створеному «Управлении Федеральной миграционной службе ГУ МВД Херсонской области». 
 
Всі троє стали так званими «в.и.о. специалистов отдела паспортно-визовой службы» в «управлении общественной безопасности», «паспортно-визовой службы Суворовского и Днепровского городских управлений полиции». 
 
На цих посадах видавали «адресні довідки» жителям Херсонщини для подальшого отримання паспорту рф; перекладали з української на російську документи громадян; проводили процедуру ідентифікації людей, які втратили документи.  
 
Досудове розслідування здійснюється УСБ України в Херсонській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.