Спробу підпалу новорічної ялинки на Херсонщині винуватець назвав жартом

2 года назад 0

Поліція завершила з’ясування обставин спроби підпалу машини та головної ялинки Нової Каховки. Нагадаємо: біля четвертої години ранку 24 грудня співробітники комунального підприємства «Муніципальна охорона» зупинили невідомого, котрий припаркував біля ялинки свою «Ауді», розлив довкола пальне, й уже дістав запальничку,аби пустити «червоного півня». Запальничку в нього відібрали, й викликали правоохоронців.

У Каховському райвідділі Національної поліції повідомили, що на місце події біля Будинку культури прибули слідчо-оперативна група та група реагування патрульної поліції. Копи встановили особу незнайомця із запальничкою. Це був 35-річний місцевий житель. Спробу підпалу він назвав «жартом». І пояснив, що після похорон близької людини знаходився «у стані сильного душевного хвилювання». Під впливом емоцій затіяв спір із приятелем, доводячи, що йому нічого не шкода, і він з легкістю знищить власну машину. Аби довести це, під’їхав до ялинки й влаштував шоу із спробою підпалу. Хоча, за його словами, насправді нічого палити не збирався, а лише імітував це.

За фактом дрібного хуліганства на «жартівника» склали адміністративний протокол. До кримінальної відповідальності його притягувати не будуть, оскільки жодної матеріальної шкоди дії городянина не завдали, додають у райвідділі Нацполіції. Тому його і не затримували. Відтак, і про арешт не йдеться.

Сергій ЯНОВСЬКИЙ.