Станцію мобільного зв’язку пошкодили злочинці на Херсонщині

3 года назад 0

Дванадцять років позбавлення волі на чотирьох «заробили» мешканці Дніпропетровської області, котрі влаштували диверсію у системі мобільного зв’язку на Херсонщині. У одного з членів злочинної ватаги померла мати й у ДТП загинула прийомна донька. Потрібні були гроші на похорони, а їх не було. От він і загітував компанію друзів (усі виявилися раніше судимими за крадіжки, розбої, нанесення тілесних ушкоджень) розграбувати базову станцію стільникового зв’язку біля села Милове Бериславського району. 

Підготувалася ватага ґрунтовно: окрім двох машин «ДЕО» та «Нива», запаслися газовим різаком та кусачками, двома раціями «Моторола». Під’їхавши до вишки компанії «Київстар», вандали перекусили навісний замок та прорізали у металевому контейнері отвір. А через нього витягли дванадцять акумуляторних батарей вартістю 29,7 тисяч гривень. Поклали їх на заднє сидіння «Ниви» й задоволеними поїхали додому, міркуючи дорогою, кому б продати «трофеї». 

Але вже за кілька кілометрів невеличку автоколону зупинили патрульні поліцейські, котрі працювали на місці аварії. Вони побачили батареї на сидінні «Ниви», й запитали про їх походження. Коли ж не почули переконливої відповіді, викликали слідчо-оперативну групу з Берислава. А туди вже надійшла інформація про пошкодження вишки — на базовій станції спрацювала сигналізація. 

Отож «гастролерам» тільки й залишилося, що визнати себе винними. Можливо, на перший раз вони й відбулися умовним покаранням, та попередні судимості доводили, що виправитися на волі у кримінальної четвірки ну ніяк не вийде. Тож суд Нововоронцовського району знову відправив «диверсантів» за грати, визначивши кожному з них по три роки позбавлення волі.

Сергій ЯНОВСЬКИЙ.