Свист ракет, зруйновані будинки та вбиті тварини. Жителі Херсонщини про чергові атаки РФ

11 месяцев назад 0

Російські військові не припиняють обстрілювати населені пункти правобережної частини Херсонської області. Минулої доби під вогнем армії РФ були Херсонський та Бериславський райони. Поцілили у приватні будинки та сільськогосподарське підприємство, де загинули тварини. Про наслідки обстрілів розповіли жителі Херсонщини.

Херсонка  Олена мешкає у приватному будинку. Її та сусідні оселі були пошкоджені під час обстрілу.

"Я була вдома і відразу вибігла, а потім в бік парку. Це була ракета чи що — не знаю, летіло зі свистом. Вона спочатку бамкнула, а потім свист. Постраждалих немає, тільки одній жінці стало зле. Тому, що вона була на вулиці в той час. Її оглушило",  — говорить Олена. Херсон. Посічені уламками снарядів РФ ворота гаража, 10 жовтня 2023 року Фото: Суспільне Херсон
Також додала, на вулиці внаслідок обстрілу порвані дроти та повністю зруйнований гараж.

Також вночі російські військові обстріляли сільськогосподарське підприємство у селі Новодмитрівка Херсонського району. Заступниця керівника ТОВ "Дніпро"  Антоніна Чередник розповідає, це вже третій обстріл. Працівники ферми не поранені.
 
"Прилетіло майже 10 снарядів.Три з них влучили в літній табір великої рогатої худоби.Загинули вісім "нетелів" і чотири поранених. Це майбутні корови, які на сьогодні тільні, тобто 2-3 місяці і вони принесли б нам теляток. Вони загинули разом з тими телятками", — говорить Чередник. Херсонщина. Загиблі внаслідок російських обстрілів тварини на одному із сільськогосподарських підприємств, 10 жовтня 2023 року Фото надала Антоніна Чередник
Четвертий снаряд влучив у силосну яму та не розірвався. Його мають знешкодити працівники ДСНС. Загалом за три обстріли підприємство втратило понад 40 корів, розповіла Антоніна Чередник.

Загалом, протягом минулої доби російські військові 79 разів обстріляли правобережжя Херсонщини, випустили 443 снаряди із різного типу озброєння. Поранені чотири людини.

Також внаслідок обстрілу 10 жовтня російською армією Комишан Херсонської області є поранена.​