Судитимуть учасників організованої групи, які на території Херсона збували наркотики та психотропи

3 месяца назад 0

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно двох організаторів та двох учасників організованої групи.

Про це повідомила пресслужба Херсонської обласної прокуратури.

Їм інкримінують незаконне придбання, зберігання з метою збуту та збут наркотиків та особливо небезпечних психотропних речовин (ч. 3 ст. 307 КК України). Одному з організаторів також незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами (ч. 1 ст. 263 КК України).
 
Слідством встановлено, що двоє лідерів групи налагодили у Херсоні «бізнес» з продажу небезпечного синтетичного наркотику «солі PVP» та препарату, обіг якого обмежено – метадон.  Фігуранти закуповували оптові партії наркотичних речовин і разом зі співучасниками розфасовували їх для подальшого збуту. Товар зловмисники передавали наркозалежним особам під час зустрічей особисто.
 
Обвинувачені у складі організованої групи вчинили 13 епізодів злочинів у сфері незаконного обігу наркотичних засобів та особливо небезпечних психотропних речовин.
 
Досудове розслідування здійснювалося слідчими слідчого управління за оперативного супроводу управління карного розшуку ГУНП в Херсонській області.
 
Справа розглядатиметься Херсонськими міським судом.
 
Обвинуваченим загрожує позбавлення волі строком від дев'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.