Троє людей поранено, пошкоджено будинки, навчальний заклад та об’єкти критичної інфраструктури: поліція Херсонщини документує наслідки чергових російських атак

2 недели назад 0

Російська армія продовжує тероризувати деокуповане правобережжя Херсонщини, накриваючи Бериславський та Херсонський райони, обласний центр і передмістя вогнем із артилерії та завдаючи ударів із БпЛА.

Минулої доби від ворожих атак потерпали Херсон, Антонівка, Широка Балка, Олександрівка, Станіслав, Токарівка, Садове, Комишани, Берислав, Золота Балка, Бургунка, Томарине, Осокорівка, Нововоронцовка, Гаврилівка та Червоний Маяк.

В результаті обстрілів пошкоджено 19 об’єктів: шість приватних будинків, об’єкти критичної інфраструктури, ліцей, стільникову вежу, газопровід, офісне приміщення, п’ять автомобілів, гараж та літню кухню.Військові рф атакували з безпілотника Широку Балку. Постраждав 72-річний чоловік, який перебував біля продуктового магазину. У нього вибухова та черепно-мозкова травми, контузія й уламкове поранення живота.

У Олександрівці через скидання вибухівки з дрона постраждав 65-річний місцевий житель. У нього діагностували контузію, вибухову та черепно-мозкову травми.

Вранці російські військові скинули вибухівку з безпілотника на житловий квартал у передмісті Херсона – Антонівці. Постраждав 33-річний чоловік, який отримав мінно-вибухову травму, уламкові поранення голови, передпліччя, грудної клітини та ноги.

FPV-дронами окупанти били по Садовому, Антонівці, Бериславу, Нововоронцовці та Осокорівці. В результаті вибухів пошкоджено автомобіль, дорожнє покриття, стільникову вежу та об’єкт критичної інфраструктури. А у Станіславі FPV-дрон пошкодив будівлю ліцею.

Золота Балка потерпала від комбінованих атак ворога, який обстрілював село з артилерії та скидав боєприпаси з БпЛА.

У Станіславі та Широкій Балці через атаки ворожих дронів пошкоджено приватний будинок і автомобіль.

Артилерійським вогнем пошкоджено чотири приватні будинки та газопровід у Комишанах і Садовому, лютню кухню, гараж та автомобіль у Токарівці.Упродовж доби ворог скидав вибухівки з БпЛА у Дніпровському районі Херсона. Пошкоджень зазнали три автомобілі та приватний будинок.

З артилерії армія рф завдала ударів по Корабельному району міста, снарядами пошкоджено офісне приміщення та об’єкт критичної інфраструктури.

На місцях російських обстрілів працювали всі екстрені служби.

За минулу добу поліція відреагувала на 257 заяв і повідомлень громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 9 проваджень за ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.