Троє людей поранено та пошкоджено понад 25 будинків: поліція фіксує наслідки російських атак на Херсонщині

3 часа назад 0

Бериславський та Херсонський райони вкотре перебували під атакою російської армії. По житлових кварталах окупанти били з артилерії, мінометів та БпЛА.

Про це звітує пресслужба поліції Херсонської області.

Удари були нанесені по Херсону, Софіївці, Зимівнику, Антонівці, Новодмитрівці, Микільському, Придніпровському, Станіславу, Бериславу, Новобериславу, Нововоронцовці, Шляховому, Трудолюбівці та Червоному Маяку.

В результаті обстрілів поліція зафіксувала пошкодження 43 об’єктів: 24 приватних та трьох багатоквартирних будинків, фельдшерського пункту, об’єктів критичної інфраструктури, восьми автомобілів, газопроводів, двох гаражів та господарської споруди.Російські військові завдали ударів із безпілотників по Дніпровському району Херсона, спричинивши пошкодження трьох автомобілів.

Внаслідок скиду боєприпасу на зупинку громадського транспорту мінно-вибухову травму, контузію та вогнепальне поранення плеча отримала 54-річна жінка. Пізніше через дронову атаку постраждав 70-річний чоловік, у нього вибухова травма та уламкові поранення ніг.

Також окупанти вдарили по житлових кварталах району з артилерії, пошкоджено приватний будинок.У Корабельному районі міста в результаті артилерійського обстрілу пошкоджено три багатоквартирні будинки, газопровід та два автомобілі.У Антонівці через скид вибухівки з БпЛА на приватний будинок поранено 74-річну жінку. Потерпілу доправили до лікарні з мінно-вибуховою травмою, уламковим пораненням ноги та вогнепальними ранами тулуба.

Росіяни вдарили FPV-дронами по двох приватних будинках у Бериславі і Нововоронцовці, оселі зазнали пошкоджень.

Внаслідок атак безпілотників пошкоджено приватний будинок у Новодмитрівці та автомобіль у Станіславі.

Окупаційні війська здійснили артилерійський обстріл Шляхового, в результаті чого пошкоджено щонайменше п’ять житлових будинків.Також артилерійським вогнем пошкоджено три приватні будинки у Софіївці та Станіславі.

З артилерії війська рф били і по Микільському, у селі пошкоджено п’ять приватних будинків, гараж та автомобіль.

У Зимівнику внаслідок артилерійського обстрілу пошкоджено фельдшерський пункт, сім приватних будинків, газопровід, гараж, автомобіль та господарську споруду.Поблизу Станіслава службовий автомобіль поліції, в якому перебувала слідчо-оперативна група, наїхав на міну типу «пелюстка». Внаслідок вибуху автівка зазнала механічних пошкоджень, поліцейські, на щастя, не постраждали.

Нагадуємо, що останнім часом російський ворог здійснює дистанційне мінування деокупованих територій області, тож прохання бути дуже уважними, не пересуватися польовими та ґрунтовими дорогами, не відвідувати ліси, лісосмуги, поля та узбережжя. Також не можна чіпати будь-які підозрілі та незнайомі предмети. У разі виявлення підозрілого предмета повідомте про знахідку до ДСНС або Нацполіції за телефонами «101» або «102».

На місцях ворожих «прильотів» працювали слідчо-оперативні групи поліції, рятувальники та медики, які збирали речові докази, документували та ліквідовували наслідки обстрілів, надавали допомогу постраждалим.

За минулу добу поліція відреагувала на 320 заяв і повідомлень громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 17 проваджень за ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.