В Голопристанському районі поліцейські виявили лісових браконьєрів

5 лет назад 0

Під час відпрацювання території обслуговування по недопущенню незаконної порубки дерев дільничні офіцери поліції разом з інспекторами сектора реагування Голопристанського відділення поліції впродовж дня виявили два факти незаконної порубки лісу.

В ході патрулювання під вечір поліцейські поблизу сел. Гладківка в лісосмузі помітили автомобіль «УАЗ», в кузові якого знаходились стовбури дерев. Під час перевірки з’ясувалося, що у 40-річного водія та його товариша, віком 35 років, будь-яких дозвільних документів на порубку дерев немає.

Через годину поблизу сел. Нова Збур’ївка поліцейські зупинили для перевірки автомобіль «Нива», в причепі якого знаходись спилені дерева. За кермом знаходився місцевий мешканець, якогоза останні два місяці вже втретє поліцейські викривають на незаконній порубці дерев.

За словами начальника сектору превенції Голопристанького відділення поліції Вадима Толмачова, правопорушники були доставлені у відділення поліції, а транспортні засоби на штрафмайданчик. Загальний обсяг вилученої незаконно добутої деревини  складає  майже 5 кубічних метрів. За даними фактами відкриті кримінальні провадження за ст.246 Кримінального кодексу України. За незаконну порубку лісу передбачене покарання у вигляді штрафу в розмірі від 300 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк до 6 місяців, або обмеження волі на строк до 3 років, або позбавлення волі на той самий строк. Повторне вчинення злочину або за попередньою змовою групою осіб тягне за собою відповідальність у вигляді обмеження волі на строк від 2 до 5 років або позбавлення волі на той самий строк.

Відділ комунікації поліції Херсонської області