В Херсоні поліцейські допомогли немісцевій 16-річній дівчині, яка приїхала погостювати до подруги, проте натомість опинилася на вулиці

2 месяца назад 0

Днями близько о 22-ї години у Корабельному районі працівники сектору протидії домашньому насильству Херсонського районного управління поліції  побачили на узбіччі дівчину, яка плакала та виглядала розгубленою. У розмові вона розповіла, що їй 16 років і вона приїхала з Дар’ївської  громади в гості до подруги. Та спілкування не вийшло і дівчина не мала змоги повернутися додому. В місті у неї знайомих немає, тож неповнолітня не знала, до кого звернутися по допомогу.

Поліцейські встановили рідних дівчини, однак її дідусь-опікун вночі на зв'язок не виходив, а старший брат повідомив, що зможе забрати сестру лише зранку. Працівники поліції помістили дівчину на ніч до медичного закладу, про подію повідомили ювенальних поліцейських та службу у справах дітей. З неповнолітньою провели профілактичну бесіду та пояснили, що їй варто було одразу звернутися по допомогу за номером «102», а не лишатися самій вночі на вулиці під обстрілами. Наступного дня поліцейські провели бесіди і з рідними неповнолітньої, вирішується питання про взяття цієї родини під соціальний супровід.