В Херсоні поліція викрила трьох нелегальних мігрантів, які жили і працювали в пекарні

5 лет назад 0

Під час проведення оперативно-профілактичних заходів «Мігрант» в Херсоні на території приватної пекарні працівники відділу по боротьбі зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми обласного главку поліції викрили 3-х іноземців, які там нелегально працювали та проживали. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Факт незаконного перебування в області іноземців та використання їх праці поліцейські виявили спільно з працівниками УДМС в Херсонській області, Державної прикордонної служби та Головного управління Держпраці. У власника підприємства не було дозвільних документів на працевлаштування іноземців.

— Мігрантам від 25 до 40 років, вони громадяни Азербайджану. В Херсоні працювали у приватній пекарні, а мешкали у підсобних приміщеннях на території цього ж підприємства, — повідомив начальник відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми Головного управління Національної поліції в Херсонській області Олег Шанько.

Іноземці працювали без медичних книжок і не дотримуючись санітарних норм: в цеху поруч з інгредієнтами для випікання хліба обробляли м'ясо, яке залишали прямо на підлозі та у ящиках. Крім того, на території підприємства розводили собак бійцівської породи.

Працівники поліції підготували обґрунтоване звернення до УДМС про примусове повернення іноземців за межі України. У відношенні мігрантів складені протоколи за ст.203 «Порушення іноземцями та особами без громадянства правил перебування в Україні і транзитного проїзду через територію України» Кодексу України про адміністративні правопорушення. На особу, яка прийняла іноземців та дозволила їм нелегально проживати на території підприємства складено протокол за ст.206 «Порушення порядку надання іноземцям та особам без громадянства житла, транспортних засобів та сприяння в наданні інших послуг» КУпАП. Вирішується питання про притягнення власника підприємства до адміністративної відповідальності за ст.204 «Порушення порядку працевлаштування, прийняття на навчання, надання житла, реєстрації іноземців та осіб без громадянства та оформлення для них документів» КУпАП.