В порту Херсон залишаються 14 торгових суден

1 год назад 0

Сім з цих суден належать турецьким судновласникам.
На момент початку російського військового вторгнення в порту Херсон знаходилися 14 торгових суден: 9 суден, що приймали українські експортні вантажі, та 5 комерційних суден, які перебували на ремонті на судноремонтних підприємствах. Всі вони наразі залишаються в порту.

Як пише , таку інформацію озвучив керівник Моніторингової групи Інституту Чорноморських стратегічних досліджень Андрій Клименко.

"З цих 14 суден, що заблоковані внаслідок війни в Херсоні, 7 належать судновласникам Туреччини, 3 — України, по одному судну належить компаніям з Мальти, Чорногорії, Єгипту, Маршаллових Островів", — уточнив Клименко.

Він також повідомив, що в портах Миколаївської області заблокованими лишаються 29 комерційних суден. З цього числа 8 суден належать судновласникам з Греції, а 7 — з Туреччини.

Нагадаємо, що внаслідок російського обстрілу 25 січня в порту Херсон постраждало два турецьких судна, на одному з яких виникла пожежа.  

Наприкінці 2022 року повідомлялося, що з початку російського вторгнення в українських портах залишаються понад 300 моряків з різних країн світу, які не можуть покинути свої судна.